Pomysł na biznes: wózek gastronomiczny hot-dog lub kawa
Wózek gastronomiczny i rower gastronomiczny to nowoczesne urządzenia, dzięki którym osoba pragnąca dołączyć do branży gastronomicznej może wyjść naprzeciw potrzebom klientów. Wózek gastronomiczny mobilny pozwala początkującemu przedsiębiorcy pojawiać się wszędzie tam, gdzie ludzie poszukują czegoś do zjedzenia lub wypicia na szybko, np. w drodze do pracy bądź domu. Jak rower do hot-dogów lub kawy może przysłużyć się Tobie? Przeczytaj!
Dlaczego właśnie wózek gastronomiczny mobilny?
Prowadząc stacjonarny lokal gastronomiczny, pozostaje się w miejscu i jest się zdanym na tych klientów, którzy akurat będą przechodzić obok. Można oczywiście pracować nad reklamą - np. w internecie - jednak zajmuje to czas, a przedsiębiorca musi zarabiać. Problem ten eliminuje rower gastronomiczny bądź wózek gastronomiczny - mobilny punkt, z którym można się udać wszędzie tam, gdzie akurat są ludzie. Ruchliwe skrzyżowanie? Zagłębie uniwersyteckie? Obszar licznych biurowców? Nie ma problemu! Ludzie idący do pracy lub na uczelnię oraz wracający do domu chętnie sięgną po coś energetycznego: czy to hot-doga zabijającego mały głód, czy to kawę dodającą sił.
Dodatkowo rower gastronomiczny i wózek gastronomiczny na kółkach to sprzęty zajmujące niewiele miejsca. Idealnie wpasują się w szeroki chodnik, wspomniane już skrzyżowanie, plac, promenadę, deptak, park, zalew lub basen, dworzec, centrum miasta, kampus czy tereny biurowe. Dobrym wyborem są zarówno duże miasta, jak i miejscowości turystyczne.
Nie można też zapomnieć o koszcie początkowym. Najem lokalu - a tym bardziej zakup lub wynajęcie wyposażenia - pochłania znacznie więcej pieniędzy niż rower do hot-dogów bądź wózek do sprzedaży kawy. Oba sprzęty można kupić w wersji nowej lub używanej, a także wynająć, aby dopasować formę biznesu do swoich potrzeb i możliwości finansowych. Także koszt utrzymania jest niższy w porównaniu z prowadzeniem lokalu stacjonarnego.
Na koniec warto zauważyć, że wózek gastronomiczny hot-dog można zamienić w wózek gastronomiczny do lodów, wózek gastronomiczny do kawy albo czegokolwiek innego. Wymiana komponentów wewnątrz wózka pozwala w łatwy sposób dostosowywać ofertę gastronomiczną do sezonowych potrzeb klientów.
Rower do sprzedaży kawy, wózek do sprzedaży kawy i wózek lub rower do hot-dogów - zasilanie
Aby przygotowywać ciepłe posiłki bądź napoje dla klientów, trzeba wyposażyć wózek gastronomiczny mobilny w wydajne i niezawodne zasilanie. Popularnym, bezpiecznym i atrakcyjnym kosztowo rozwiązaniem jest zastosowanie w wózku gastronomicznym butli gazowej, a co za tym idzie również akcesoriów: węża i reduktora. To świetna alternatywa akumulatora elektrycznego, przetwornicy napięcia i prostownika. Zwłaszcza rower do sprzedaży kawy i wózek do sprzedaży kawy skorzystają na rozwiązaniu gazowym. Wynika to z faktu, iż system grzewczy w ekspresie pochłania sporo energii, w związku z czym ekspres gazowy pozwoli Ci przygotować więcej kaw w dniu roboczym niż ekspres elektryczny zasilany akumulatorem.
Wózek gastronomiczny i rower gastronomiczny zasilane gazem mają przewagę nad odpowiednikami zasilanymi akumulatorem również ze względu na maksymalną moc zasilającą sprzęty gastronomiczne oraz wagę całego wózka gastronomicznego na kółkach. Dzięki instalacji gazowej możesz równocześnie zasilać ekspres do kawy, ruszt do hot-dogów czy potraw z grilla, palniki do naleśników czy gofrów, a pojemna butla gazowa wystarczy Ci na cały czas pracy. Ponadto mobilne wózki gastronomiczne czy też rowery zasilane butlą łatwiej przetransportować w inne miejsce ze względu na większą lekkość w stosunku do akumulatorowych.
Wózek gastronomiczny na kółkach a wybór gazu
Aby zasilać rowery i wózki gastronomiczne z instalacją gazową, trzeba wybrać dobry gaz. Jeżeli planujesz zakupić lub wynająć wózek gastronomiczny do kawy do serwowania kawy przez cały rok, czyli także zimą, wybierz butle gazowe propan. Rower do sprzedaży kawy zasilany propanem będzie lepszy również ze względu na większą wydajność propanu względem butanu.
Jeżeli jednak chcesz nabyć lub wynająć wózek bądź rower do hot-dogów i sprzedawać je wyłącznie wiosną i latem, a także zależy Ci na maksymalnym zmniejszeniu kosztów eksploatacyjnych, wybierz butle gazowe propan-butan. Dodatek butanu obniża koszt zakupu butli do wózka transportowego gastronomicznego przy jednoczesnym pozostawaniu w pełni użytecznym w sezonie wiosenno-letnim.
Jeżeli Twój pomysł na biznes to wózek gastronomiczny lub rower gastronomiczny, zamawiaj butle gazowe w Nor-Gaz - u czołowego dostawcy gazu w województwie mazowieckim.